KANCELÁŘ

Email:kancelar@siliconhill.cz
Telefon:+420 724 782 500

Koleje Strahov, blok 1,
1. patro, kancelář SU,
č. dveří 40 (na konci chodby vpravo) Google-map

Rozhovor s Janem Bednářem, vedoucím strahovského AVC

1.  Koleje Strahov sis vybral náhodou nebo sem tvé kroky již byly cílené?

Sice jsem věděl, že je nějakej Strahov a byl to pojem, ale cíleně jsem sem nesměřoval. Přivedla mě sem náhoda v podobě SÚZu, který mě poslal na Strahov, na desítku.

2. Momentálně vedeš projekt AVC, resp. tu část, která spadá pod Silicon Hill. Jak vůbec fungujete?

Jan Bednář ve studiu AVC, zdroj: AVC

Jan Bednář ve studiu AVC, zdroj: AVC

Jako část AVC se zaměřujeme na práci se zvukem a snažíme se rozběhnout na osmičce nahrávací studio. A taky v něm nahrávat :)
Krom toho se podílíme v rámci SH na různých akcích, jako třeba Installfest (audio i video část) a nebo v poslední době jsme byli na Akci prvák, kterou jsme zvučili. A spolupracujeme i mimo SH s kluby SU.
Jako takoví se scházíme pravidelně každý týden ve studiu, občas něco řešíme, chystáme se na nadcházející akci nebo se najde dobrák, kterého „trápíme“ a hrajeme si s nahráváním :)   Jinak nahrávat se dá prakticky kdykoliv.

3. Máte v plánu opět uspořádat ve studiu Den otevřených dveřích?

Ano, určitě to máme v plánu a už na tom pracujeme. A rád bych všechny pozval v úterý 30.11. od 17:00 do studia, jak k nám do suterénu bloku 8, tak do video studia na blok 1 do 2. patra. Rádi předvedeme veškerou naši techniku i vše, co jsme už vytvořili. A pokud to bude někoho zajímat, tak se k nám bude moci přidat. A když to bude muzikant, tak můžeme domluvit nahrávání :)
Jinak abych si udělal reklamu, tak u nás ve studiu bude k vidění naše krásná nová hračka – 28 kanálový mixážní pult, který má krásné červené okraje, jak rádi podotýkají kolegové. A ve videu budou k vidění poloprofesionální kamery Z1 a bude tam k odzkoušení technologie zeleného plátna, tzv. green screen. To tě někdo natočí ve studiu a za chvilku budeš podle videa třeba někde na dovolené v Tichomoří.

4. Máš na starosti tedy hlavně audio, využíváš své zkušenosti ze Strahova ve svém soukromém životě?

Když jsem doma, tak se pohybuji celkem často v divadle jako technik. Takže ty zkušenosti z divadla používám na Strahově,
ale i opačně.

Fyziklani 2010, zdroj: Michael Komm

5. O nahrávání ve studiu je prý celkem zájem, kam se mohou ozvat případní zájemci, kteří by vám chtěli s projektem AVC pomoci? Je třeba mít nějaké zkušenosti?

Zkušenosti není třeba mít žádné, stačí mít chuť něco dělat. A není ani úplně nutné chtít čistě jen nahrávat, chceme si hrát s živým zvučením, máme u nás už i pár lidí, co se zabývají tvorbou hudby, chceme si zkusit i postavit nějaký ten kus techniky. Takže zkušenosti se hodí, ale nejsou potřeba. Rádi se podělíme o své.
Případní zájemci se mohou ozvat třeba na john.bednar@sh.cvut.cz , další kontakty se dají najít na našem webu avc.siliconhill.cz .
Jinak skvělou příležitostí teď bude ten Den otevřených dveří. A nebo se dá ještě přijít tak trochu „na slepo“ přímo do studia na osmičce, scházíme se tam pravidelně v úterý od 20:00.

6. Co tvé plány do budoucna, jak budeš vzpomínat na Strahov?

Plány do budoucna? Já ti nevím, plánuju ledasco, třeba rozvoj studia, mám nějaké vize a plány.. ale čistě moje plány do budoucna, to je pro mě taková velká neznámá. V tomhle směru mám skoro problém plánovat na týden natož vzdálenější doba. I když ten týden už trochu přeháním, teď se to zlepšilo tak na tři :)  Na Strahově jsem poznal pár opravdu zajímavých a super lidí, na které doufám nezapomenu a snad s nimi budu stále v kontaktu. Ale jak je to vždy jsou i věci, na který by člověk radši zapomněl. A když se to časem podaří a zapomene, tak zbydou jen ty dobrý vzpomínky na zajímavé místo, plné zajímavých lidí a možností.


Pavla Slezáková | 14. Listopad 2010 | Rozhovory

Komentáře k článku

K tomuto článku nebyl vložen žádný komentář, buď první!

Přidat komentář



Captcha_image  

PARTNEŘI